Sposób przygotowania

Składniki:
Sznycle z indyka ok 40 dag
10 dag krewetek
20 dag pieczarek
6 pomarańczy
2 małe pory
2 pomidory
jeden mały jogurt naturalny
2 łyżki octu
2 łyżki keczupu
pieprz,sól

Wykonanie:
Sznycle gotujemy i kroimy w kostkę, pokrojonego pora np. w plasterki wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i odcedzamy. Pomarańcze obieramy i pozbawiamy białych błonek, pozostawiając ósemki miąższu,pieczarki obrane i umyte kroimy w plastry, krewetki blanszujemy we wrzątku. Pomidory pozbawiamy skórki i gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko i polewamy sosem- jogurt, keczup,sok z pomarańczy, ocet.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !