Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 150 g
mąka żurkowa 1 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas do chleba

Do słoika wlać ciepłą wodę, dodać jogurt i mąkę, wymieszać. Pozostawić w ciepłym miejscu na 2-3 dni. Po tym czasie zakwas nadaje się do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.08.2012 15:31
na nim dobry chlebuś
Katarzyna158 13.11.2011 23:40
No to za 3 dni, pieczemy chlebek
Iwona51
Iwona51 10.10.2011 14:26
przyda się przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak