Sposób przygotowania

1. Kroimy wołowinę na centymetrowe plastry(w kierunku prostopadłym do ścięgien.) Solimy i pieprzymy do smaku.
2. Wrzucamy wołowinę na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i smażymy do momentu nabrania chrupiącej skórki.
3. W momencie smażenia, kroimy marchew, cebulę i czosnek w plastry.
4. Po usmażeniu mięsa dodajemy wszystkie składniki do foli. Wlewamy także bulion i szczelnie zamykamy rękaw.
5. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy około godziny.
6. Wyjmujemy folię, rozcinamy i uważamy by nie poparzyć się wybuchającą parą ze środka
7. Podajemy z ryżem i brokułami(nie podaje sposobu przyrządzenia gdyż przypuszczam że każdy umie to ugotować).

Mięso wołowe po takiej obróbce jest miękkie i rozpływa się w ustach, do tego lekki posmak warzyw nadaje mu słodkości.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !