Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 0,5kg
opakowanie mrożonych warzyw
cebula czerwona 1szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2łyżeczki
koncentrat pomidorowy 4łyzki
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca drobiowe myjemy i dokładnie oczyszczamy.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy serca.Cebulę kroimy w półplasterki i dodajemy do serc.Mieszankę warzywną gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut.Odcedzamy warzywa i dodajemy je do mięsa z cebulą.Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy solą,pieprzem i majerankiem i gotujemy na lekkim ogniu przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.Podajemy z ziemniakami lub ryżem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.07.2011 22:19
Lubię od czasu do czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak