Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pieczarki 30 dag
masło 2 łyzki
szynka 15 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostek bulionowych. W rondlu rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, i chwilę poddusić, Wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Do pieczarek dodać ryż, pokrojoną szynkę i żołty utarty ser, przyprawić do smaku. Wszystko razem wymieszać. Podawać gorące zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.11.2012 17:33
super
gacopierz23 27.08.2012 16:18
też taki robię
Wafelek2601 17.05.2011 17:42
potwierdzam - jest super
Ania67 30.03.2011 10:19
Robię podobny- pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak