Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 20 dag
jabłka 50dag
wrzątek 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jabłkowy

Jabłka zalać wrzątkiem, gotować chwilę- przetrzeć przez sito. Osłodzić do smaku, dodać mąkę rozprowadzoną wodą, mieszając zagotować. Po zdjęciu z palnika dodać cukier waniliowy- schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 25.02.2012 19:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak