Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
boczek wędzony 40 dag
śmietana 12% 1 szklanka
ser pleśniowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem

Makaron gotujemy al dente, boczek kroimy w cienkie, małe plasterki i podsmażamy na patelni. Odlewamy nadmiar tłuszczu, dodajemy śmietanę i ser pleśniowy w małych kawałeczkach, mieszamy, podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia sera, nie solimy. Makaron polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.09.2013 10:55
lubię takie jedzonko :-)
Motorek 03.09.2013 10:42
smaczne danie
Marzena34 04.08.2011 15:05
extra
kanu83 05.07.2011 20:29
pycha
suzana 21.01.2011 12:05
uwielbiam takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak