Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1000 g
śliwki 1000 g
tłuszcz 30 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: gęś ze śliwkami

Tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką lub przyprawą do drobiu. Owoce oczyścić. Część owoców włożyć do tuszki-w całości. Tuszkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać tłuszczem, obłożyć pozostałymi owocami i piec polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.09.2011 14:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak