Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 50 dag
zakwas buraczany 1/2 szkl
śmietana 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
koper posiekany 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Buraki umyć, ugotować do miękkości, zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w plasterki. Włożyć do garnka, wlać 4 szklanki gorącej wody, zakwas buraczany i gotować 2-3 minuty. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy, zagotować.Dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami, okraszone stopionym boczkiem i posypane posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.09.2013 20:33
Lubię taki barszcz.
Ewelina38 01.03.2013 10:57
uwielbiam takie jedzonko, choć ja raczej nie zabielam całości tylko dodaję śmietankę na talerzu
olkaaa 16.11.2012 09:18
uwielbiam barszcz
gacopierz23 27.08.2012 16:05
lubię
gacopierz23 27.08.2012 16:05
lubię
cooleczka 17.04.2012 22:52
pyszności :)
Seba 09.03.2012 11:06
pycha
Wafelek2601 10.10.2011 19:42
pycha
caroline1983 01.08.2011 09:48
uwielbiam barszcz w kazdej postaci
artur7 11.05.2011 06:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak