Sposób przygotowania

Buraki umyć, ugotować do miękkości, zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w plasterki. Włożyć do garnka, wlać 4 szklanki gorącej wody, zakwas buraczany i gotować 2-3 minuty. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy, zagotować.Dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami, okraszone stopionym boczkiem i posypane posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam barszcz w kazdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam barszcz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie jedzonko, choć ja raczej nie zabielam całości tylko dodaję śmietankę na talerzu
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię taki barszcz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !