Sposób przygotowania

Zeskrob skórkę i wyciśnij cytrynę. Napełnij garnek wodą i wlej do niego połowę soku z cytryny oraz połowę ilości startej skórki, po czym zagotuj. Obierz gruszki i usuń szypułki. Wrzuć owoce do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Wyjmij je łyżką cedzakową i odłóż do miski z zimną wodą i pozostałą częścią soku z cytryny do czasu, aż ostygną. Następnie przełóż gruszki do słoika i zasyp cukrem. Dodaj rum, wanilię i miętę. Dokładnie zamknij słoik i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu. Od czasu do czasu poruszaj słoikiem aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gruszki powinny pozostać w zalewie przez 6-8 tygodni. NIEBO W GĘBIE:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !