Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety porowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szkl
por 1 szt
orzechy włoskie 1\\2 szkl
natka pietruszki
olej do smażenia
otręby pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety porowo-orzechowe

Płatki zalać w miseczce wrzącą wodą 1 cm ponad powierzchnię płatków i odstawić do napęcznienia na 20 min. Orzechy posiekać i wyprażyć na suchej patelni, mieszając drewnianą łyżką. Pory umyć i pokroić w drobniutkie paseczki. Podsmażyć je na maśle. Płatki wymieszać z porem i orzechami, dodać sól, pieprz i inne przyprawy. Posiekać drobno zieloną pietruszkę i dołożyć do masy. Formować wilgotnymi rękami niewielkie kotleciki, obtaczać je w otrębach i smażyć na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak