Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety gryczano-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone garść
kasza gryczana 1 szkl
cebula 2 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
majeranek
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety gryczano-grzybowe

Grzyby zalej na noc przegotowaną wodą, następnego dnia ugotuj, odcedź i posiekaj. Kaszę gryczaną ugotuj na sypko w wywarze grzybowym. Cebule pokrojone w kostkę usmaż na łyżce oleju, dodaj do kaszy i grzybów, wymieszaj, dodaj jajko, przypraw solą i mocno pieprzem oraz majerankiem, dokładnie wymieszaj (gdyby masa była zbyt rzadka dodaj trochę bułki tartej). Formuj niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak