Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki z patelni z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki
sos czosnkowy
śmietana 2 łyżki
jogurt naturalny 1 mały
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki z patelni z sosem czosnkowym

MARYNATA:
olej sezamowy
sos sojowy
wino czerwone półwytrawne
oliwa z chilli

Boczniaki namoczyć w marynacie (około 5 do 10 minut) nie za długo, by poczuć smak boczniaków a nie tylko marynaty. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu, można dodać do oleju ząbek czosnku, liść laurowy i trochę tymianku.
Sos przygotowujemy z wyżej wymienionych składników, mieszając je razem np. w blenderze. Na koniec grubo kroją zieloną pietruszkę dodajemy do sosu i mieszamy. Usmażone boczniaki polewamy sosem. Podajemy na ciepło z jakąś zieleninką i chlebem graham.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak