Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik warzywno mięsny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
kukurydza konserwowa 6 łyżka
pieczarki 20 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypta
keczup 4 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej rzepakowy 4 łyżka
por 1 szt.
cebula biała 2 szt.
marchew 1 szt.
nac pietruszki 4 łyżka
parmezan 4 łyżka
wieprzowina 50 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik warzywno mięsny

1. Mięso kroimy w cienkie paski .
2. Oprószamy sola i pieprzem ziołowym.Smażymy na oleju ,następnie dodajemy pokrojone w paski warzywa i razem dusimy lekko podlewając wywarem z kostki.
3. Pod koniec dodajemy odsączona kukurydzę ,keczup i doprawiamy maggi i pieprzem.
4. Zagęszczamy mąką ziemniaczana rozpuszczoną w 2 łyżkach wody .Dusimy około 10 minut.Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.04.2013 07:35
smaczny, mniam
IKrakowianka 20.02.2013 21:55
uwielbiam takie jedzenie
caralajna 04.01.2013 09:35
fajny
zdzislawa2 05.03.2012 13:56
mniam
olkaaa 09.02.2012 10:36
super
iknkirke 01.10.2011 12:04
mniam
barbara11561 08.08.2011 21:15
pyszne
ben-ka 23.01.2011 10:40
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak