Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt gruszkowy w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
mleko 500 ml
kakao w proszku 2 łyżki
cukier 2 łyżki
margaryna Zwykła 1 kostka
polewa czekoladowa 1 szt
polewa biała 1 szt
mąka pszenna tortowa 2 łyżki
Biszkopt 1 szt
gruszki w zalewie 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt gruszkowy w czekoladzie

# Budyń gotujemy z mąką i cukrem w 500 ml mleka.
# Ucieramy po wystudzeniu z mlekiem masłem.
# Na gotowy spód biszkoptowy wykładamy połowę masy budyniowej ,do drugiej dodajemy kakao i energicznie mieszamy ,
# Wykładamy na biała część budyniu .Gruszki z kompotu odcedzamy i kroimy w paski .
# Układamy na budyniu i dość grubo polewamy polewą czekoladowa na przemian z białą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.03.2014 11:00
super deserek
caralajna 14.08.2012 13:28
pyszne ciasto
Ewa/kalapurtka 22.07.2011 18:19
pycha
barbara11561 13.04.2011 08:33
Pyszny:):)
ben-ka 03.03.2011 10:03
Bardzo lubię gruszki ,zjadałamym takie ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak