Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki panierowane smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyzki
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
borowiki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki panierowane smażone

Grzyby oczyścić, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 10 minut, odcedzić. Następnie oprószyć pieprzem, otaczać w mące, zanużać w roztrzepanych jajkach, i obsypać bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.11.2013 14:40
aż szkoda ich panierować są takie smaczne same w sobie :)
gacopierz23 24.08.2012 21:12
już czuję ich smak
Maniek2 03.03.2012 09:08
super
berys18 21.01.2011 07:53
mam zamrożone kapelusze, myślę że się nadadzą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak