Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka otulona w liście kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty kilka szt
ziemniaki 8 szt
marchewka 4 szt
buraki czerwone 4 szt
cebula 4 szt
boczek wędzony 40 dag
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka otulona w liście kapusty

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy na plasterki.
Boczek kroimy na plasterki.
Duże naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, a później układamy warstwowo plasterki warzyw: ziemniaki, marchewka, buraki, cebula, przyprawy, boczek i znów to samo.
Wierzch zapiekanki przykrywamy liśćmi kapusty.
Przykrywamy naczynie pokrywką i wstawiamy do rozgrzanego do około 220 stopni piekarnika.
Od momentu gdy zawartość zacznie się gotować ( bulgotać) zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze około 45-50 minut.
Zapiekanka wyśmienicie smakuje również przyrządzana w specjalnym kociołku w ognisku- zyskuje wtedy niepowtarzalny aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 03.10.2013 10:37
Super!!! :-)
owca441 02.04.2012 16:05
ciekawy pomysl z tymi lisćmi
Ewelina47 22.02.2012 20:31
coś pysznego
AgaS10 24.11.2011 06:35
podoba mi się:)
zdzislawa2 22.10.2011 16:43
fajna :)
zdzislawa2 22.10.2011 16:43
fajna :)
ankaryba 21.08.2011 16:08
pyszotka
kanu83 09.08.2011 09:19
polecam
ronald88 27.06.2011 10:41
smaczne
agata1722
agata1722 12.04.2011 12:21
super
iza15 21.03.2011 18:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak