Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy na plasterki.
Boczek kroimy na plasterki.
Duże naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, a później układamy warstwowo plasterki warzyw: ziemniaki, marchewka, buraki, cebula, przyprawy, boczek i znów to samo.
Wierzch zapiekanki przykrywamy liśćmi kapusty.
Przykrywamy naczynie pokrywką i wstawiamy do rozgrzanego do około 220 stopni piekarnika.
Od momentu gdy zawartość zacznie się gotować ( bulgotać) zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze około 45-50 minut.
Zapiekanka wyśmienicie smakuje również przyrządzana w specjalnym kociołku w ognisku- zyskuje wtedy niepowtarzalny aromat.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    fajna :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    fajna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    podoba mi się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    coś pysznego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawy pomysl z tymi lisćmi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    Super!!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !