Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z selerem w kokilkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
seler 1 szt
cebula 2 szt
masło 5 dag
śmietana 2 lyżki
szczypiorek usiekany 2 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z selerem w kokilkach

Obrany seler zetrzeć na tarce o dużych otworach. W rondlu rozgrzać masło, dodać utarty seler i posiekaną cebulę, podlać odrobiną wody, oprószyć solą i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie zmiksować, wymieszać ze śmietaną, włożyć do kokilek. Do każdej kokilki wbić jajko, oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku. Gdy jajka się zetną, wyjąć z piekarnika, posypać szczypiorkiem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.08.2013 22:06
Fajny pomysł.
gacopierz23 23.08.2012 15:21
wyśmienita kolacja
Motorek 17.12.2011 14:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak