Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby duszone z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
masło 2 łyżki
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby duszone z pieczarkami

Filety umyć, pokroić w paski szer 2 cm. Oprószyć solą i pieprzem, otoczyć w mące. Pieczarki i cebulę drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, włożyć rybę, obłożyć pieczarkami z cebulą i dusić pod przykryciem około 20 minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.02.2013 21:30
Takich jeszcze nie robiłam.
gacopierz23 23.08.2012 15:20
lubię
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:18
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak