Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śernik bez ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 8 szt
masło 15 dag
cukier puder 1,5 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki
rodzynki 4 dag
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śernik bez ciasta

Ser przemielić przez maszynkę. Maslo z cukrem pudrem,cukrem waniliowym, żółtkami i przemielonym serem utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia aromat, rodzynki i otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połaczyć z masą serową i delikatnie wymieszać. Srednią formę posmarować tluszczem, posypać bułką tartą. Masę serową wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 ninut w temp 180 stopni. Wyjmować z formy po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.04.2013 12:36
bardzo fajny przepis
gacopierz23 22.08.2012 19:52
smaczny ten serniczek
Iwona51
Iwona51 14.09.2011 10:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak