Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz fasolowy z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 2 puszki
cebula biała 70 dag
parówki 70 dag
keczup 1-2 łyżki
olej
sól
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz fasolowy z parówkami

Cebule obierz, pokrój na plasterki. Parówki obierz z osłonek, pokrój w krążki. Ananasy pokrój w kostkę (zalewę zachowaj).
Olej rozgrzej w rondlu, włóż cebulę, zeszklij. Dodaj parówki, wymieszaj, podsmaż. Dodaj fasolę wraz z zalewą, wymieszaj, zagotuj. Dodaj pokrojone ananasy wraz z zalewą, gotuj, aż sos odparuje. Dodaj keczup (ilość w zależności od smaku), wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 20.01.2011 22:25
Coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak