Sposób przygotowania

Masło zmiksować z cukrem dodając po jednym żółtku.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do masy i dalej miksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Tak otrzymane ciasto podzielić na dwie części.Jedną część wyłożyć na blaszkę (dużą) , do drugiej dodać kakao i 2łyżki wody i wyłożyć na jasną część ciasta.Na wierzchu ułożyć dość gęsto wydrylowane owoce.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do tem.200C i piec około 45min.
Z mleka,mąk i cukru ugotować budyń i ostudzić.Masło zmiksować i dodawać stopniowo budyń dalej miksując.
Gdy ciasto ostygnie nałożyć na nie krem i polać polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    wszystkie ciasta lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    lubię takie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !