Sposób przygotowania

Z dwóch łyżek cukru zrobić karmel. Masło roztopić. Do naczynia wsypać mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, dodać śmietanę, karmel, cukier puder, przyprawy, masło, jajka i dokładnie wymieszać Pod koniec wsypać rodzynki, skórkę kandyzowaną i posiekane orzechy, wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    a ja nie piekłam nigdy jeszcze piernika, bo niezbyt lubię, ale może mężowi upiekę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha :]
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    tez taki lubię z bakaliami
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Niedługo Święta, trzeba będzie upiec.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !