Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada biszkoptowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 10 dag
aromoat pomaranczowy
mąka 8 dag
mąka ziemniaczana 8 dag
śmietana 50 dag
cukier waniliowy
borówki 10 dag
porzeczki 10 dag
cukier puder 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rolada biszkoptowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i aromat. obie mąki przesiać i dodać do masy. Ciasto piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni. ostudzić Śmietanę zmiksować na gładko z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. odłozyć 4 łyżki kremu resztę rozsmarować na cieście. owoce ułożyć na kremie. ciasto bardzo delikatnie zwinąć w roladę. schlodzić około 10 minut. pokroić na kawałki i udekorować resztą kremu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak