Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
słonina wędzona 10 dag
bulion 4 szkl
mąka 2 łyżki
smalec 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę namoczyć na noc, w ciepłej wodzie. Następnego dnia odlać wodę, wlać bulon, i gotować do miękkości. Na smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą i zagotować. Przyprawić do smaku solą i rozgniecionym czosnkiem. Podawać z pieczywem, okraszone stopioną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 31.12.2013 09:06
super smaczna zupka
IlonaAlbertos 21.03.2013 20:16
Świetnie wygląda.
gacopierz23 21.08.2012 17:54
mniam
Monika193
Monika193 27.09.2011 20:42
pyszna jest taka zupka
Iwona51
Iwona51 02.09.2011 10:47
pycha
Iwona51
Iwona51 02.09.2011 10:47
pycha
Wafelek2601 18.05.2011 07:55
uwielbiam taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak