Sposób przygotowania

1. Grzyby kroimy w paski
2. Ziemniaki obrane kroimy w kostkę ,por w plasterki .
3. Na oliwie podsmażamy pokrojona w piórka cebule ,
4. dodajemy grzyby i resztę warzyw
5. dusimy razem chwile Oprószamy mąką .Mieszamy.
6. Zawartość patelni przekładamy do garnka zalewamy 1 litrem wody i gotujemy aż wszystkie warzywa zmiękną
7. .Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą typu Vegeta. Dokładamy łyżkę śmietany i natkę pietruszki ,mieszamy i nakładamy do talerzy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zawsze z pierwszych uzbieranych grzybów gotuję taka zupkę:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię jak kuchnia pachnie grzybami
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Czuję zapach lasu i grzybów:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rewelacja,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super,świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    zupa intrygująco nazwana i na 100% smaczna, bo "skonstruowana" ze składników natury,po które najpierw trzeba z koszyczkiem,mózg dotlenić:)))
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale jaka to przyjemność po lesie pochodzić .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam taką zupkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    idę na grzyby!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna i pachnąca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !