Sposób przygotowania

1. Bulion rozpuszczamy w pół litra wody .
2. Miąższ dyni kroimy na małe kawałki i gotujemy w bulionie z dodatkiem mleka.
3. Powinno to trwać 25 minut.
4. Lekko studzimy i miksujemy blenderem,
5. Dodajemy powoli śmietanę i mieszamy kremem .
6. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja jakoś dyni nie polubiłam,może dlatego że u mnie w domu się jej nigdy nie jadło
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe jak smakuje, ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !