Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe z miodem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 300 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy laskowe 200 g
cukier 150 g
cukier wanilinowy 1 sztuka
miód 3 łyżki
masło 200 g
mleko 100 ml
orzechy włoskie 10 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z miodem.

Orzechy zmielić w młynku do kawy lub maszynką, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem, miodem i cukrem waniliowym, dodać jako i wsypać suche składniki.
Na końcu wlać mleko, dokładnie wymieszać.
Prostokątną formę o wymiarach ok. 20 na 30 cm natłuścić, na spód położyć papier do pieczenia, przełożyć masłem.
Piec przez 55 minut w temperaturze 17o stopni.
Wyjąć z piekarnika, wystudzić.
Gdy ciasto wystygnie można je udekorować polewą czekoladową i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 20.04.2011 22:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak