Sposób przygotowania

1. Mięso mielone łączymy z jajkiem i doprawiamy do smaku ziołami ,pieprzem i maggi. Cebulę obieramy z łupinek ścinamy wierzch i wydrążamy środek .Zastawiamy tylko pół centymetrowa ściankę .Do każdej tak przygotowanej cebuli nakładamy farsz z mięsa. Posypujemy startym serem .
2. Układamy w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem ,wrzucamy kilka wiórków twardego masła i wlewamy 100 ml wody.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180* C i pieczemy 30 minut pod przykryciem więc forma musi być na tyle wysoka by cebule nam zakryło.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Przypomniałaś mi o cebuli faszerowanej - tak dawno nie robiłam!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    jadłam. Pychotaaa
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    jeszcze nie robiłam a lubie cebule
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobree
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszę kiedyś zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !