Sposób przygotowania

Na dwóch łyżkach oliwy podsmażyć pokrojoną cebulę i ząbki czosnku. Dodać do garnka z gotującym się bulionem. Zetrzeć marchew, dodać listki i ziele. Gotować ok. 10 min. Dodać pomidory z zalewą, gotować kolejne 10 minut. W tym czasie podsmażyć na łyżce oliwy, wcześniej opłukane, pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojoną w paski paprykę - do momentu puszczenia soków i ich odparowania - trwa to ok. 15 minut. Z garnka wyciągnąć listki laurowe i ziele. Zmiksować zupę blenderem na niskich obrotach. Dodać zioła i doprawić do smaku. Zawartość patelni dodać do zupy, a na tej samej patelni uprażyć cienkie plasterki kiełbasy (wyrazistej w smaku, ale nie więdzonej!). Piekarnik rozgrzać do 230 stopni (grzanie z góry, grill/broil). Przygotować żaroodporne miseczki/ kokilki. Do każdej nalać gęstej zupy z dużą ilością pieczarek. Położyć kromkę bułki, ok. 2 cm grubości. Posypać startym, żółtym serem - może być gouda, kozi lub mozzarella - albo mix wszystkich:) Zapiec chwilę do momentu stopienia sera i zarumienienia skórki chleba. Miseczki wyciągnąć, dodać kiełbasę, posypać listkami tymianku. Podawać od razu! Uwaga - gorące :)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Bardzo lubię pomidorową pod każdą postacią.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawa wkładka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    na pewno pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !