Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 sztuka
sól 1,5 łyżki
woda 6 szklanek
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
ziele angielskie 10 sztuk
czosnek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w occie

Kalafior i paprykę tylko zblanszować w lekko zakwaszonej wodzie (ok.3 łyżki octu na garnek wody)- około 5-7 minut, nie dłużej.
Zalewę zagotować, połączyć z kalafiorem i papryką. Napełnić słoiki.
Pasteryzować około 15 min.
Składniki:
Kalafior dzielony na różyczki
Papryka krojona w paski w porcjach 4:1(papryka w zasadzie tylko dla koloru)
Zalewa 1 porcja:
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1,5 łyżki soli
6 szklanek wody
liść laurowy
Ziele angielskie
po 2 ząbki do słoiczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak