Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier puder 20 dag
śmietana 1/2 szklanki
czekolada gorzka 10 dag
aromat rumowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po łyżce śmietany. Pod koniec dodać powoli ostudzoną czekoladę i aromat. Jeszcze przez chwilę ucierać. Przekładać ciasta, torty i ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.12.2013 00:17
pyszna masa
Katarzyna59 14.11.2013 13:06
fajna masa
mirosława4 27.08.2013 12:04
super do ciasta
romanrafal
romanrafal 15.06.2013 09:16
palce lizać
IlonaAlbertos 29.03.2013 22:33
Do ciast- świetna!
Ewelina38 23.01.2013 13:03
aż się prosi aby zanurzyć w niej paluszka.... :P)
Seba 17.11.2012 18:40
smaczna
gacopierz23 21.08.2012 17:52
dobre do wafli
Monika193
Monika193 06.08.2011 23:26
super
Ania67 04.04.2011 22:43
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak