Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w ciescie francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłka 2 szt
śliwki 10 szt
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w ciescie francuskim

# Ciasto rozmarzamy i nakładamy na siebie jego płaty wałkujemy wykrawamy kwadraty .
# Nakładamy na każdy ćwiartkę jabłka i połówkę śliwki .
# Zwijamy 4 końce kwadratu do siebie robiąc kopczyk u góry .
# Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w 200* PRZEZ 25 MINUT

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 01.11.2013 23:44
Prosto, szybko i smacznie
caralajna 05.02.2013 08:15
świetny pomysł, szybko i smacznie
caroline1983 08.05.2012 16:37
nie wazne jakie owoce sa w srodku, ciastka i tak sa pyszne
zdzislawa2 13.04.2012 13:38
pycha
anemon 08.11.2011 07:39
Smaczny deser.
barbara11561 08.04.2011 09:36
ZROBIŁO SIĘ PYSZNIE:)
IZABELA29 21.01.2011 09:10
mogą być i jabłka i gruszki z rozpędu źle napisałam o czym innym myślałam
ben-ka 21.01.2011 09:08
Jabłka czy gruszki? ale i jedno i drugie pewnie może być?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak