Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska z mozzarellą i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 1 główka
oliwki 1/2 słoika
mozzarella 10 kulek
cytryn 1/2 sztuki
ocet balsamiczny 3 krople
ocet jabłkowy 3 krople
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 1 łyżka
natka pietruszki 1 gałązki
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska z mozzarellą i oliwkami

Sałatę rzymską myjemy i rwiemy na drobne kawałeczki. Dodajemy do niej pokrojone czarne oliwki oraz ser mozzarella w kulkach. W malutkiej miseczce mieszamy, majonez, jogurt, wyciśnięty czosnek, ocet jabłkowy, ocet winny, sól, oliwę, natkę pietruszki. Całość polewamy przyrządzonym sosem i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.Polecam z rybką lub białym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 06.09.2011 16:17
pyszna salatka
jasiek 13.03.2011 14:42
ekstra zdrowe
Nina7 20.01.2011 20:18
zdrowa i smaczna
agnieszka137 20.01.2011 19:06
pycha, lubię zielony kolor na talerzu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak