Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny dorsz z rzymską sałatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1/2 fileta
oliwa 2 łyżki
kolendra do smaku
rozmaryn do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
cytryna 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny dorsz z rzymską sałatą

Dorsza kroimy na paski o szerokości ok. 2- 3 cm. Przyprawiamy solą, kolendrą. Kminem rzymskim oraz rozmarynem. Rybę skrapiamy cytryną i oliwą. Gotujemy na prze około 5 -7 minut na parze. Podajemy z rzymską sałatą przyrządzona wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 29.09.2011 09:02
dobre
Marcela 23.08.2011 20:02
a tak oczywiście .......... sałata jest w tytule więc mam nadzieję że każdy zauważy...:)
jasiek 13.03.2011 14:40
sałaty ie ma w składnikach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak