Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 6 szt
masło 6 szt
musztarda 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z rusztu

Ryby umyć,sprawić,usunąć wnętrzności,ikrę i mlecz zachować.Naciąć poprzecznie po bokach,oprószyć solą i odłożyć na 15 min.Musztardę dokładnie utrzeć z papryką ikrą i mleczem,natrzeć ryby.
Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i smarować kilkakrotnie w czasie pieczenia masłem.Podawać z białym pieczywem przypieczonym na ruszcie.
Doskonałym dodatkiem będzie surówka z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak