Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mąki gryczanej z nadzieniem cebulowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 2,5 szkl
jajko 2 szt
mleko 3/4 l
masło 5 szt
szczypiorek usiekany w/g uznania
cebula 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mąki gryczanej z nadzieniem cebulowym

Przygotować ciasto z mąki grczanej z dodatkiem jajka i mleka,rozwałkować ,wykrawać duże krążki,posmarować brzegi ubitym jajkiem,cebulę waz ze szczypiorkiem zeszklic na masle ,oprószyć solą i pieprzem,nakładać na rozwałkowane ciasto,zacisnąć brzegi,ugotować w osolonej wodzie i podawać z roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak