Sposób przygotowania

Papryke, pomidory cebule, czosnek ulozyc na grilu, lub w piekarniku, opiekac z wszystkich stron, az skorka sie przypali.Zdejmowac z grila kiedy warzywa sa upieczone, wkladac do worka foliowego i poczekac, az prawie wystygna.
Obrac z przypalonej skorki, wyrzucic pestki, rozdrobnc w mozdzierzu (najlepiej )lub posiekac na miazge.
Doprawic sola, kolendra, oliwa z oliwek.
Wylozyc na miseczke, wygladzic, polac troche oliwa, udekorowac oliwkami, ugotowanym jajkiem pokrojonym na czastki,tunczykiem
Jesc ze swieza bagietka.
Rada--najlepiej.zeby papryka byla ostra !!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    O! Inna wersja...
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Tak ,Borgio, tylko taka wersja istnieje w Tunezji
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    musi dobrze smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    skład jest fajny, ciekawe jak w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !