Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka michwija

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 5 szt
papryka 8 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 zabki
kolendra mielona 1 lyzeczka
sól do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 100 gr
cytryna 1 szt
oliwa 4 lYZKI
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka michwija

Papryke, pomidory cebule, czosnek ulozyc na grilu, lub w piekarniku, opiekac z wszystkich stron, az skorka sie przypali.Zdejmowac z grila kiedy warzywa sa upieczone, wkladac do worka foliowego i poczekac, az prawie wystygna.
Obrac z przypalonej skorki, wyrzucic pestki, rozdrobnc w mozdzierzu (najlepiej )lub posiekac na miazge.
Doprawic sola, kolendra, oliwa z oliwek.
Wylozyc na miseczke, wygladzic, polac troche oliwa, udekorowac oliwkami, ugotowanym jajkiem pokrojonym na czastki,tunczykiem
Jesc ze swieza bagietka.
Rada--najlepiej.zeby papryka byla ostra !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 29.09.2012 22:55
skład jest fajny, ciekawe jak w smaku
Tomasz17 27.10.2011 18:52
musi dobrze smakować
jogobella23 19.06.2011 13:56
super
mala2021 20.05.2011 16:58
fajny pomysł
Barbara40 23.02.2011 20:36
Tak ,Borgio, tylko taka wersja istnieje w Tunezji
borgia 24.01.2011 21:03
O! Inna wersja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak