Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁO-CZARNA PIANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1\\2 szkl
jaja 3 szt
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁO-CZARNA PIANKA

Składniki zmiksować upiec osobno 2 plackiw blszce o wym 25 na 30 cm w tem 180 st przez 35 min .

MASA
2 PUSZKI MLEKA SKONDENSOWANEGO NIESŁODZONEGO
6 GALARETEK CYTRYNOWYCH
2 ŁYŻKI KAKAO

Galaretki rozpuścić w 6 szkl gorącej wody wystudzić
Zimną ale nie tężejącą galaretkę ubić do konsystencji piany z białek wlać zimne mleko i ubić
podzielić na 2 częsci
do jednej dodać rozpuszczone w 2 lyżkach wody kakao wymieszać
Jeden placek wyłożyć na dnie tej samej formy przemiennie wylewać pianę białą i czarną
przykryć 2 plackiem dowolnie udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 20.01.2011 17:26
Ale fajna, szkoda, że bez zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak