Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 15 dag
migdały 15 dag
wino białe 150 ml
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
białko 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez jajek

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat i wino. Dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, posmarować białkiem i posypać posiekanymi migdałami.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.02.2013 18:51
fajnie mieć taki przepis, przyda się kiedy nadejdzie jajkowy kryzys :)
gacopierz23 20.08.2012 11:35
z winem muszę wypróbować
Motorek 06.04.2012 08:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak