Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI KRUCHO- BISZKOPTOWE.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 12 dag
cukier 5 dag
żółtko jajek
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI KRUCHO- BISZKOPTOWE.

SYROP;
8 twardych gruszek,
1/2 l wody,
20 dkg cukru,
pół cytryny, 3 gozdziki,
gwiazdka anyzu.

BISZKOPT;
2jajka,
3 łyzki cukru pudru,
2 łyzki maki.
Z podanych składników zagniec kruche ciasto, schłodż, rozwałkuj, wylep nim foremki do babeczek. upiecz na rumiano w 200 st.
gruszki obierz, z podanych składników ugotuj syrop, wrzuc do niego gruszki, gotuj, az bedą szkliste.
Na ciasto biszkoptowe żółtka utrzyj z cukrem, wymieszaj z maka i ubitym białkiem. Do kazdej babeczki włóż 1-2 łyzki ciasta, a potem gruszkę. Babeczki piecz jeszcze ok. 15 min w 190 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak