Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 3/4 kg.
pomarańcza
sok pomarańczowy 2 szkl.
miód 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
cebula
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
papryczka chili 1 szt.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w pomarańczach

mięso opłukać,oprószyć solą i pieprzem,oliwę wymieszać z miodem i posmarować mięso,odstawić na ok.30min.pomarańczę sparzyć,obrać,wyciąć cienkie cząstki,cebulę obrać,chili oczyścić i posiekać zeszklić na maśle,dodać cząstki pomarańczy i cukier,chwilę smażyć,zalać sokiem pomarańczowym i gotować 5min.mąkę wymieszać z odrobiną wody wlać do sosu,mięso pokroić w plasterki i grillować po 3min.z każdej strony,podawać z sosem pomarańczowym,można też użyć imbiru do sosu z pomarańczy aby było bardziej pikantne jeśli ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.03.2013 07:34
rewelacyjne mięsko
Wafelek2601 01.12.2011 10:46
cudo
Ewelina38 10.04.2011 20:19
rewelacja
Katarzyna/kate1980 20.01.2011 20:08
super połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak