Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki po bałkańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
cebula
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt.
musztarda 4 łyżki
bazylia 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól
oliwa
karkówka 1 mielona
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki po bałkańsku

cebulę i czosnek obrać,paprykę oczyścić i wszystko drobno pokroić,bazylię grubo posiekać,mięso przełożyć do miski,wbić jajka,dodać tartą bułkę i musztardę oraz cebulę,czosnek,paprykę i bazylię,przyprawić na pikantnie solą i pieprzem oraz papryką ostrą i wszystko dokładnie wyrobić,masę mięsną podzielić na 8 równych części,oblepić nim patyczki do szaszłyków,formując wałeczki,posmarować oliwą ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania i postawić na rozgrzanym grillu,piec po 15min,odczsu do czasu obracając je aby się zrumieniły z każdej strony,podawać je z sosem czosnkowym i sałatką polaną sosem ziołowym winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 10.09.2013 14:31
muszę spróbować
Fiffi 25.10.2012 21:10
zawsze to cos nowego
Elżbieta17 18.10.2012 09:34
musi być smaczny taki obiadek:)
Motorek 18.09.2011 20:20
fajny
Wafelek2601 04.04.2011 18:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak