Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem w dwóch smakach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1,5 kg.
mango 1/2 kg.
imbir kawałek
laska wanilii 4 szt.
cukier trzcinowy 2,5 szkl.
sok z cytryny 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem w dwóch smakach

truskawki i mango oczyścić umyć,mango pokroić w kostkę,a połowę zmiksować,imbir obrać i zetrzeć,włożyć do garnka z połową truskawek,laski wanilii rozciąć i wyjąć rdzeń i włożyć do drugiej połowy truskawek do drugiego garnka,do każdej porcji dodać połowę zmiksowanych owoców mango,sok z cytryn,cukier trzcinowy i dżemix,wszystko dokładnie wymieszać i zagotować,pogotować jaszcze ok.3min.i gorącą konfiturę przelewać do słoików szczelnie zakręcić i postawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak