Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik ekspresowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 gram
ziemniaki 300 gram
mieszanka warzywna 0,5 kg
śmietana 1 sztuka
mąka 2 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik ekspresowy

Warzywa wkładamy do wody gotujemy na ogniu, dodajemy Kucharka. Jak się zagotuje woda wrzucamy bulion. Jak warzywa będą miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i kaszę. Jak już ziemniaki będą ugotowane to w szklance rozrabiamy śmietanę z mąką i zimną wodą, mieszamy montewką i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Można dodać pieprz na końcu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 15.09.2010 19:44
super
Nina6 26.05.2010 13:48
osobiście wolę bez zaprawiania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak