Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowe racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
mąka 1 szkl.
jajko 2 szt.
sól
cytryna
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki
pomarańcze 2 szt.
czekolada gorzka
czekolada biała
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: owocowe racuchy

mleko zmiksować z jajkami,cukrem pudrem,solą oraz mąką i proszkiem do pieczenia,pomarańcze i cytrynę obrać i pokroić w drobną kostkę,dodać owoce do ciasta i wymieszać,odstawić na 15min.rozgrzać olej i wlawać małe porcje ciasta smażyć na złoty kolor z obu stron,udekorować startą białą i ciemną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.10.2011 22:37
rewelacyjne, uwielbiam je :P)
Grazyna0211 14.05.2011 11:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak