Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie wigilijne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
migdały słodkie 12 szt
natka pietruszki
orzechy włoskie 4 szt
karp 1,5 kg
cytryna 1 szt
oliwa
szafran w proszku odrobina
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Danie wigilijne

Oczyszczonego karpia pokroić na kawałki, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wlać 2 szklanki wody, oliwę, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki cebulę, liść laurowy, posiekaną natkę pietruszki i pieprz. Wstawić do piekarnika na 30 minut. Przygotować sos:utrzeć mikserem migdały, orzechy, chleb i szafran. Wymieszać z sosem, w którym dusił się karp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak