Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg.
koncentrat pomidorowy 1 szkl.
seler 15 dkg.
marchew 2 szt.
cebula
sól
oliwa
bulion drobiowy 1 szkl.
cannelloni 1 op.
ser żółty 6 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z mięsem

marchew i seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę posiekać i zeszklić na oliwie,dodać mięso,starte warzywa i koncentrat pomidorowy przyprawić do smaku i smażyć ok.20min.makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku,odcedzić wystudzić i napełniać farszem,ułożyć w formie i zalać bulionem,wstawić do piekarnika i zapiec 15min.w temp.180st.,posypać starym serem i jeszcze 15min.zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.12.2012 11:35
pyszne danie
elzbietar64 03.05.2012 22:12
bardzo fajny
LuKaSz4761 05.10.2011 09:31
Super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
Angelika10 08.09.2011 20:52
Pyszne.
Ewelina38 25.04.2011 21:35
pycha obiadek
AgaS10 20.01.2011 15:40
Robię podobne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak